Sastojci:
1 veliki paket piškota (48 kom)
4-5 banana
600 ml hladnog mlijeka za kremu
malo mlijeka za namakanje piškota
2 instant pudinga s okusom vanilije
1 želatina u prahu
400 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Obruč od kalupa za torte (26 cm) lagano premažite maslacem i stavite na podlogu za torte. Rub kalupa obložite piškotama koje ste s obje strane na kratko umočili u mlijeko. Neka strana sa
šećerom bude uz rub kalupa. Piškotama odrežite donji dio tako da ih
lakše postavite uz ruba kalupa.
Po dnu kalupa posložite piškote namočene u mlijeko.
Rupe između piškota popunite krajevima piškota koji su vam ostali od
slaganja vanjskog ruba torte.
želatin umočiti prema uputama na pakovanju, a zatim otopite na laganoj vatri ili pari.
Instant puding izmiksajte s hladnim mlijekom pa dodajte
otopljenu želatinu. Na kraju umiješajte čvrsto tučeno slatko vrhnje.
Kremu miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Preko piškota nanesite kremu, a na kremu posložite uzdužno prerezane banane. Banane premažite kremom, zatim opet posložite piškote namočene u mlijeko. Na kraju nanesite ostatak kreme.
Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati da krema očvrsne. Zatim maknite kalup i poslužite se!
Нема коментара:
Постави коментар