четвртак, 29. март 2018.

Zeleni njoki s graškom bez glutena

Grašak jest proljetna namirnica, ali danas se može kupiti i zamrznut tijekom cijele godine. Zanimljivo je da ne gubi svoja svojstva procesom smrzavanja pa ćete njega uvijek moći iskoristiti važne nutrijente. Spomenimo one najvažnije; sadrži utein, karotenoid koji dokazano pomaže smanjenju rizika od staračke makularne degeneracije i katarakte. Grašak obiluje željezom što ga čini odličnim izborom u prevenciji anemije.








Sastojci:
  • 950 grama kuhanog i očiščenog krumpira 
  • 100 grama kuhanog graška
  • Sol po želji 
  • 300 grama HammerMuhle mix-svijetlog bezglutenskog brašna (po potrebi dodat još brašna)
Priprema:
  1. Staviti kuhati krumpir i grašak na laganu vatru u hladnu vodu.
  2. Kuhati krumpir 45 minuta ovisi o njegovoj veličini.
  3. Grašak kuhati 15 minuta te ga ohladiti te ga pasirati štapnim mikserom.
  4. Krumpir kada je kuhan ohladiti te odmah ga oguliti i pasirati.
  5. Grašak i krumpir izmiješati zajedno da se povežu te posoliti po želji.
  6. Zatim postepeno dodati brašno i umijesiti glatko ali čvrsto tijesto.
  7. Kada je tijesto spremno oblikovati njoke i izrezati ih na željenu veličinu. 
  8. Gotove njoki kuhati u proključaloj vodi 15 do 20 minuta.
Poslužiti uz omiljeni umak.

Нема коментара:

Постави коментар