TORTA OD ČOKOLADE I JAGODA
TORTA OD ČOKOLADE I JAGODA
Tijesto:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 200 g maslaca
- 100 g popečenih mljevenih lješnjaka
- 2-3 žlice kakaa
- 100 g čokolade
Krema:
- 225 g vrhnja
- 500 g mascarponea
- 75 g smeđeg šećera
- 200 g naribane bijele čokolade
- 1 šećer s burbon vanilijom
- Za ukrašavanje:
- 250 g jagoda
Postupak:
- Namastite
kalup za tortu promjera 25 cm i lagano ga pobrašnite. Istresite višak
brašna. Dobro izmiksajte šećer i maslac, dodajući jedan po jedan
žumanjak.
- Miksajte sve dok se šećer više ne osjeća. Rastopite čokoladu i ostavite je da se malo ohladi. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg.
- U
smjesu od žumanjaka ručno dodajte lješnjake, kakao i rastopljenu
čokoladu te na kraju snijeg (nježno, tako da ne splasne, miješajte samo u
jednom smjeru).
- Pecite
na 180°C 40 minuta, pustite da se ohladi i potom izrežite tijesto na
dva sloja. Za kremu istucite vrhnje u čvrst šlag pa mu lagano ručno
primiješajte mascarpone i sve ostale sastojke.
- Kad
se tijesto ohladilo, složite tortu. Na prvi dio tijesta namažite pola
kreme, zatim prekrijte drugim dijelom tijesta i premažite ostatkom
kreme. Ukrasite jagodama.
Нема коментара:
Постави коментар