Krem juha od vrganja predstavlja ukusno jelo u kojem će svi uživati. Ona
je više od samog jela budući da se na vrganje oduvijek gledalo kao na
lijek, pa su ih u tu svrhu koristili Babilonci, Indijanci i Egipćani.
Filozofi su otišli korak dalje i prozvali vrganje carskom hranom.
Sastojci:
Nakon što je luk dovoljno omekšao, dodajte mrkvu koji ste prije toga narezali na manje komade i nastavite s dinstanjem. Uzmite posudu u koju ste stavili vrganje da se namaču i krenite s podlijevanjem te iste vode. Nastavite s kuhanjem i pazite da vam ne zagori. Vodu lagano dolijevajte dok kuhate.
Kada su luk i mrkva dovoljno omekšali dodajte krumpir koji ste isto tako prije narezali na kockice. Nastavite kuhati i dodajte malo soli, ne zaboravite na podlijevanje kako bi bilo dovoljno tekućine za juhu. Dodajte papra i đumbira, a nakon što je povrće dovoljno omekšalo i vrganje.
Dok gljive postanu dovoljno mekane, a što znači da su već kuhane možete početi pripremati smjesu s kojom ćete zgusnuti juhu. Razmutite brašno u vodi i dolijte ga u smjesu od povrća kako bi se juha dovoljno zgusnula, a nakon toga stavite i češnjak.
Na kraju dolijte vrhnje za kuhanje i kada dobijete gustu smjesu juha je spremna za serviranje.
Sastojci:
- suhi vrganji
- 1 glavica luka
- dvije mrkve
- 1 krumpir
- 2 žlice brašna
- 3 režnja češnjaka
- vrhnje za kuhanje
- sol
- papar
- đumbir
- sušeni peršin ili bosiljak
- maslinovo ulje
Nakon što je luk dovoljno omekšao, dodajte mrkvu koji ste prije toga narezali na manje komade i nastavite s dinstanjem. Uzmite posudu u koju ste stavili vrganje da se namaču i krenite s podlijevanjem te iste vode. Nastavite s kuhanjem i pazite da vam ne zagori. Vodu lagano dolijevajte dok kuhate.
Kada su luk i mrkva dovoljno omekšali dodajte krumpir koji ste isto tako prije narezali na kockice. Nastavite kuhati i dodajte malo soli, ne zaboravite na podlijevanje kako bi bilo dovoljno tekućine za juhu. Dodajte papra i đumbira, a nakon što je povrće dovoljno omekšalo i vrganje.
Dok gljive postanu dovoljno mekane, a što znači da su već kuhane možete početi pripremati smjesu s kojom ćete zgusnuti juhu. Razmutite brašno u vodi i dolijte ga u smjesu od povrća kako bi se juha dovoljno zgusnula, a nakon toga stavite i češnjak.
Na kraju dolijte vrhnje za kuhanje i kada dobijete gustu smjesu juha je spremna za serviranje.
Нема коментара:
Постави коментар