недеља, 25. март 2018.

Krem juha od vrganja

Krem juha od vrganja predstavlja ukusno jelo u kojem će svi uživati. Ona je više od samog jela budući da se na vrganje oduvijek gledalo kao na lijek, pa su ih u tu svrhu koristili Babilonci, Indijanci i Egipćani. Filozofi su otišli korak dalje i prozvali vrganje carskom hranom.



Sastojci:
  • suhi vrganji
  • 1 glavica luka
  • dvije mrkve
  • 1 krumpir
  • 2 žlice brašna
  • 3 režnja češnjaka
  • vrhnje za kuhanje
  • sol
  • papar
  • đumbir
  • sušeni peršin ili bosiljak
  • maslinovo ulje
Uzmite luk i usitnite ga kako bi brže omekšao dok ga dinstate na maslinovom ulju. Ulijte maslinovo ulje u posudu, pričekajte da se zagrije i potom dodajte luk. Pustite da se dinsta sve dok luk dovoljno ne omekša i ne dobije željenu zlatnu boju.
Nakon što je luk dovoljno omekšao, dodajte mrkvu koji ste prije toga narezali na manje komade i nastavite s dinstanjem. Uzmite posudu u koju ste stavili vrganje da se namaču i krenite s podlijevanjem te iste vode. Nastavite s kuhanjem i pazite da vam ne zagori. Vodu lagano dolijevajte dok kuhate.
Kada su luk i mrkva dovoljno omekšali dodajte krumpir koji ste isto tako prije narezali na kockice. Nastavite kuhati i dodajte malo soli, ne zaboravite na podlijevanje kako bi bilo dovoljno tekućine za juhu. Dodajte papra i đumbira, a nakon što je povrće dovoljno omekšalo i vrganje.
Dok gljive postanu dovoljno mekane, a što znači da su već kuhane možete početi pripremati smjesu s kojom ćete zgusnuti juhu. Razmutite brašno u vodi i dolijte ga u smjesu od povrća kako bi se juha dovoljno zgusnula, a nakon toga stavite i češnjak.
Na kraju dolijte vrhnje za kuhanje i kada dobijete gustu smjesu juha je spremna za serviranje.

Нема коментара:

Постави коментар