Sastojci
- sitni sir 500 g
- slatka pavlaka 0,5 l
- Kisela pavlaka 1 čaša
- mleveni keks 300 g
- puter 200 g
- prezle 2 kašike
- šećer u prahu 450 g
- želatin 2 kesice
- miks voća 500 g
Mikserom izmešati omekšali puter i 150 g šećera,
potom dodati keks i prezle pa izmešati masu. Izručiti u kalup i
poravnati kašikom pa staviti u frižider. |
|
2. |
Izmešati sitan sir, kiselu pavlaku i 150 g šećera.
Toj smesi dodati umućenu slatku pavlaku i sve dobro izmešati u
jednoličnu masu. Preručiti na podlogu od keksa i poravnati špatulom. |
3. |
Želatin pripremiti prema uputstvu. U posudi prokuvati
šolju vode sa ostatkom šećera, skloniti sa šporeta, dodati voće i
želatin pa izmešati i prohladiti. Dodati na prethodno pripremljen kolač i
staviti u frizider da se ohladi. Ukoliko se masa ne prohladi, propašće
kroz beli sloj kolača. |
Нема коментара:
Постави коментар