уторак, 27. март 2018.

Brzi cheesecake

Sastojci
  • sitni sir 500 g
  • slatka pavlaka 0,5 l
  • Kisela pavlaka 1 čaša
  • mleveni keks 300 g
  • puter 200 g
  • prezle 2 kašike
  • šećer u prahu 450 g
  • želatin 2 kesice
  • miks voća 500 g
 1.

Mikserom izmešati omekšali puter i 150 g šećera, potom dodati keks i prezle pa izmešati masu. Izručiti u kalup i poravnati kašikom pa staviti u frižider.
2. Izmešati sitan sir, kiselu pavlaku i 150 g šećera. Toj smesi dodati umućenu slatku pavlaku i sve dobro izmešati u jednoličnu masu. Preručiti na podlogu od keksa i poravnati špatulom.
3. Želatin pripremiti prema uputstvu. U posudi prokuvati šolju vode sa ostatkom šećera, skloniti sa šporeta, dodati voće i želatin pa izmešati i prohladiti. Dodati na prethodno pripremljen kolač i staviti u frizider da se ohladi. Ukoliko se masa ne prohladi, propašće kroz beli sloj kolača.
cheesecake

Нема коментара:

Постави коментар