Sastojci
– 3 paprike, boja po izboru ili miješano
– 3 krumpira (400 g)
– 1 glavica crvenog luka
– 1 mrkva (50 g)
– 1 tikvica (200 g)
– 2 režnja češnjaka
– 100 g krem sira
– 2 žlice ribanog parmezana
– 1/2 žličice sušenog origana
– 1 žličica soli
– 1 žličica papra
– 2 žlice maslaca
– 2 žlice maslinovog ulja
Još:
– 2 manja krumpira
– malo soli i papra
– malo ulja
Priprema
Paprike oprati i odrezati im gornji dio sa peteljkom malo šire jer će poslužiti kao kapica (poklopac).
Očistiti ih od sjemenki, a kapice s donje strane poravnati.
Na malo maslaca i maslinovog ulja popržiti sitno rezan crveni luk. Dodati krupno ribanu mrkvu te i nju dinstati dok ne promijeni boju. Onda dodati krupno ribanu tikvicu, malo posoliti i dinstati tek toliko dok se tikvice ne orose, tj. ne počnu puštati vodu.
Dok se povrće dinsta, oguliti i krupno naribati krumpir. Dodati vruće povrće, tako krumpir neće potamniti i izmiješati. Staviti u cjedilo nad posudom i pustiti da se smjesa ohladi. Onda povrće malo pritisnuti drvenom žlicom da izađe još tekućine, ali ne pretjerano da ne ostane presuho.
Kako objašnjen recept
ОдговориИзбриши