четвртак, 29. март 2018.

Torta od sira bez glutena

Torta od sira ili cheesecake više nije popularna samo u Americi - postala je omiljena poslastica i u našim krajevima. Radi se od prhkog tijesta ili smrvljenih keksa te o nadjevu od svježeg sira i jaja.


Torta od sira




Sastojci i priprema:
Tijesto: 
  • 250 bezglutenskih keksa
  • 80 g otopljenog maslaca
  1. Smrviti i pomiješati s 80 g na vatri otopljenog maslaca te staviti u frižider da se ohladi i "stisne".
Žuta smjesa: 
  • 500 g svježeg kravljeg sira
  • 2 žumanjka
  • 180 g šećera u prahu
  • 1 vanili šećer
  • 2 bjelanjaka
  1. Sir izmiksati s 2 žumanjka, šećerom i vanili šećerom. Kada je smjesa izmiješana, dodati snijeg od 2 bjelanjaka peći 25 minuta, na 180 stupnjeva.
Bijela smjesa:
  • 400 g milerama
  •  90 g šećera u prahu
  • 1 vrečica vanili šećera
  1. Sve izmiksati, a kada je žuta smjesa ispečena, preliti bijelom smjesom.
  2. Peći još 5 min.
Ohladiti na sobnoj temperaturi i staviti u frižider na najmanje 5 sati, a najbolje preko noći.

Нема коментара:

Постави коментар