недеља, 25. март 2018.

Francuska salata





SASTOJCI:
  • 5 tvrdo kuhanih jaja (barem 10 minuta),
  • 300g kuhane mrkve,
  • 500 ml majoneze,
  • 200 g kiselih krastavaca,
  • 300 g kuhanog graška,
  • 600 g kuhanog krumpira
  • 5 malih žlica senfa.
 Dakle, uzmete povrće, naš savjet je već zamrznuta kombinacija graška i mrkve koje potom stavite u vruću vodu zajedno s krumpirom koji ste prethodno narezali na sitne kockice. Nakon što se sve to skuha, dobro procijedite i pomiješate s prethodno skuhanim jajima, koje ste u međuvremenu skuhali, oglili i narezali na sitno, nakon čega dodate sitno narezane kisele krastavce.
Kada ste promiješali smjesu uzmete majonezu i malo senfa te sve dobro promiješate. Naš je savjet da miješate dok se majoneza nije dobro upila u sve potrebne sastojke. Drugi dan nakon što se dobro ohladila, poslužite je uz neko meso, ili nešto drugo po vašem izboru.

Нема коментара:

Постави коментар