Sastojci:
- brašno 1 kg
- puter 150 g
- so 10 g
- sveži kvasac 40 g
- šećer 100 g
- mleko 3 dl
- Jaja 3 žumanceta
- mleveni mak 300 g
- šećer 200 g
- suvo grožđe 100 g
- mleko 3 dl
- vanilin šećer 2 kesice
U posudu sipati mleko i šećere, pa prokuvati. Mleku
dodati suvo grožđe i mak pa nastaviti kuvanje par minuta na laganoj
vatri konstantno mešajući. Masu prohladiti. |
|
2. |
U posudi sa mlakim mlekom i dodatkom šećera i brašna
razmutiti kvasac i ostaviti da naraste. U drugoj posudi dodati preostale
sastojke za testo i narasli kvasac, pa umesiti glatko testo. Ostaviti
da naraste. |
3. |
Na radnoj površini razvući testo u obliku
pravougaonika debljine 0,5 cm, preko testa razmazati fil i sve urolovati
u štrudlu pa prebaciti u tepsiju prekrivenu pekarskim papirom. |
4. |
Posudu sa štrudlom držati na toplom da bi testo
naraslo. Štrudlu pre pečenja premazati žumancetom sa svih strana. Peći u
rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 30 min. Ohladjenu štrudlu seći i
služiti sa mlekom. Prijatno. |
Нема коментара:
Постави коментар