Muffini s jabukama - bez glutena
Ako ste osoba koja se želi odmaknuti od rafiniranih šećera ovo je prava poslastica za vas!
Što nas više podsjeća na zimske blagdane nego miris pečenih jabuka i
cimeta... Danas vam donosimo recept za preukusne i zdrave muffine od
jabuka, u čijem će okusu uživati svi koji su iz prehrane izbacili gluten
i žele se odviknuti od rafiniranog šećera.
"Meni jedna od najdražih kombinacija i jesu bademi, jabuke i cimet.
Ako su vam se najavili gosti, a nemate puno vremena, vjerujte mi, s
ovom poslasticom nećete nikoga razočarati!", rekla je Adrijana Bručić koja svoje recepte svakog dana dijeli sa svima koji se, poput nje, bore s intolerancijom na gluten.
Sastojci:
- 60 grama maslaca (bez laktoze, rastopljen)
- 340 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna
- 50 grama kokos šećera
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 2 jaja
- 3 veće naribane jabuke
- 200 ml mlijeka (bez laktoze)
- 1 čajnu žličicu cimeta
- Malo badema, oraha ili lješnjaka (po želji ja sam stavila bademe)
Priprema muffina s jabukama:
- U zdjelu stavite brašno te ga pomiješajte sa praškom za pecivo.
- Kokos, šećer, jaja, mlijeko te prethodno rastopljeni maslac dodajte smjesi te dobro izmijesite kako bi se sve povezalo.
- Jabuke, koje ste prethodno naribali, posipajte cimetom, a na kraju dodajte u smjesu i nasjeckane bademe.
- Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 do 200 stupnjeva Celzijevih te pecite 15 do 20 minuta.
- Smjesa je gusta, a od nje ćete dobiti 12 muffina.
- Košarice prethodno namažite maslacom da se muffini ne bi zalijepili.
Нема коментара:
Постави коментар