четвртак, 29. март 2018.

Muffini s jabukama - bez glutena

Muffini s jabukama - bez glutena

 

Ako ste osoba koja se želi odmaknuti od rafiniranih šećera ovo je prava poslastica za vas!
Što nas više podsjeća na zimske blagdane nego miris pečenih jabuka i cimeta... Danas vam donosimo recept za preukusne i zdrave muffine od jabuka, u čijem će okusu uživati svi koji su iz prehrane izbacili gluten i žele se odviknuti od rafiniranog šećera.
"Meni jedna od najdražih kombinacija i jesu bademi, jabuke i cimet. Ako su vam se najavili gosti, a nemate puno vremena, vjerujte mi, s ovom poslasticom nećete nikoga razočarati!", rekla je Adrijana Bručić koja svoje recepte svakog dana dijeli sa svima koji se, poput nje, bore s intolerancijom na gluten.

Sastojci:

  • Muffini s jabukama, foto: Adrijana Bručić
    60 grama maslaca (bez laktoze, rastopljen)
  • 340 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna
  • 50 grama kokos šećera
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 3 veće naribane jabuke
  • 200 ml mlijeka (bez laktoze)
  • 1 čajnu žličicu cimeta
  • Malo badema, oraha ili lješnjaka (po želji ja sam stavila bademe)

Priprema muffina s jabukama:

  • U zdjelu stavite brašno te ga pomiješajte sa praškom za pecivo.
  • Kokos, šećer, jaja, mlijeko te prethodno rastopljeni maslac dodajte smjesi te dobro izmijesite kako bi se sve povezalo.
  • Jabuke, koje ste prethodno naribali, posipajte cimetom, a na kraju dodajte u smjesu i nasjeckane bademe.
  • Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 do 200 stupnjeva Celzijevih te pecite 15 do 20 minuta.
  • Smjesa je gusta, a od nje ćete dobiti 12 muffina.
  • Košarice prethodno namažite maslacom da se muffini ne bi zalijepili.

Нема коментара:

Постави коментар