Sastojci:
Lignje očistiti, a pipke sitno iseckati. Šargarepu oljuštiti pa narendati sitno. Praziluk i Carnex buđolu iseckati na sitne kockice. Tost hleb opkrojiti i sredinu iseckati na kockice.
- grčki jogurt 1 kg
- Tost hleb 2 kriške
- praziluk 100 g
- šargarepa 100 g
- Beli luk 100 g
- peršun jedna veza
- belo vino 1 dl
- so po ukusu
- biber po ukusu
Lignje očistiti, a pipke sitno iseckati. Šargarepu oljuštiti pa narendati sitno. Praziluk i Carnex buđolu iseckati na sitne kockice. Tost hleb opkrojiti i sredinu iseckati na kockice.
2. |
Na zagrejanom ulju dinstati praziluk sa šargarepom i
Carnex buđolom, dodati protisnut beli luk i seckan peršun pa potom
krakove od lignji. Masu začiniti po ukusu pa dodati tost hleb i
izmešati. |
3. |
Lignje puniti dobijenim nadevom, zatvoriti čačkalicom
i peći na zagrejanom ulju. Pred kraj pečenja doliti belo vino i
ostaviti da ukrčka. |
4. |
Lignje služiti po ukusu sa krompir blitvom uz čašu belog vina. Prijatno. |
Нема коментара:
Постави коментар