Od sastojaka vam je potrebno:
Za palacinke:
2 jaja
2 jaja
150 ml mleka
100 ml kisele vode
2 pudinga od cokolade
1 kasika kakaa
2 kasike secera
4 kasike ulja
Pola kesice praska za pecivo
Na vrh kasicice soli
5-6 kasika brasna (dok ne dobijete regularnu gustinu smese za palacinke)
Za cokoladni krem:
Za cokoladni krem:
3 pudinga od cokolade
400 ml mleka
300 ml slatke pavlake
200 g cokolade za kuvanje (mozete i 100g za kuvanje i 100g mlecne)
2 kasike secera
1 kasika arome od vanile
Priprema:
Smesa za palacinke:
Sve sastojke umutiti i ostaviti da odstoji dok spremite krem (a moze i duze, ukoliko zelite da servirate sa hladnim kremom).
Krem:
U malo mleka razmutite sve tri kesice pudinga.
Ostatak mleka, secer i slatku pavlaku zagrejte do vrenja, pa
dodajte razmucen puding i skuvati dok se ne zgusne. Zatim skloniti sa
ringle i dodati cokoladu. Mesati dok se cokolada ne otopi i na kraju
umutiti mikserom.
Prekrijte prozirnom folijom kako se korica ne bi stvorila i ostavite da se malo prohladi.
Palacinke isprziti na malo slabijoj vatri- sa jedne strane vise (ne bas da izgore :)), sa druge malo manje, kako bi ostale vizuelno lepse.
Premazati palacinke sa tamnije strane kremom (celu povrsinu), pa urolati. Iseci krajeve, pa preseci na pola.
Palacinke isprziti na malo slabijoj vatri- sa jedne strane vise (ne bas da izgore :)), sa druge malo manje, kako bi ostale vizuelno lepse.
Premazati palacinke sa tamnije strane kremom (celu povrsinu), pa urolati. Iseci krajeve, pa preseci na pola.
Нема коментара:
Постави коментар