Sastojci:
Kora– 14 bjelanaca
– 22 kašike šećera
– 14 kašika mljevenog plazma keksa (150 g)
– 14 kašika mljevenih oraha (150 g)
Fil
– 500 ml mlijeka
– 4 kašike brašna
– 14 žumanaca
– 1 margarin
– 300 g šećera
– 200 g mljevenog plazma keksa
– 100 g čokolade
– 100 g rendane čokolade
– 200 g sjeckanih oraha
Ukrašavanje
– čokolada
Priprema:
Kora:Umutiti pjenasto bjelanca, dodavati postepeno šećer i mutiti dok se šećer ne rastopi. Zatim dodati keks, orahe, promješati i podjeliti na dva dijela. Ispeći dvije kore u zagrijanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta.
Fil:
Razmutiti brašno sa malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijati, dodati brašno i kuhati dok se krem ne zgusne. Umutiti pjenasto žumanca i šećer na pari. Staviti u topao krem 100 g čokolade i mješati dok se ne rastopi. Pjenasto umutiti margarin, sjediniti sa obe smjese, dodati keks, orahe i rendanu čokoladu. Filovati kore i premazati cijelu tortu. Dekorisati tortu šlagom i rendanom čokoladom ili fondanom.
Нема коментара:
Постави коментар