Jednostavna i brza poslastica
su slane ili slatke palačinke koje vole svi bez obzira na dob i koje su
uvijek dobar izbor za desert, doručak ili večeru. Osnovni recept za
palačinke sastoji se od mlijeka, jaja i brašna, ali kako neke osobe ne
mogu konzumirati jaja one se mogu napraviti i bez tog sastojka.
Recept za palačinke bez jaja
Palačinke bez jaja se rade od mlijeka, šećera, vode, svenamjenskog brašna, praška za pecivo, biljnog ulja i soli. Pripremaju se tako da se pomiješa 150 g svenamjenskog brašna, 1 žlica praška za pecivo, 1 žlica šećera i malo soli. U drugoj posudi potrebno je pomiješati 2 dcl mlijeka, 2 žlice biljnog ulja i 2 žlice vode.
Kada se svi sastojci pomiješaju potrebno je spojiti suhu i mokru smjesu. Miješajte dok smjesa ne postane jednolična. Smjesu je najbolje miješati ručno kako bi bila ujednačena i kako ne bi imala grudice.
Palačinke stavite peći na zagrijanu tavu s malo ulja, a mjeru za jednu palačinku odredite uz pomoć grabilice. Palačinku pecite dok ne poprimi zlatnu boju, pa je okrenite na drugu stranu sve dok isto tako ne porumeni. Maknite je s tave i nastavite peći ostale palačinke.
Ako ne iskoristite cijelu smjesu, smjesu možete spremiti u hladnjak, u kojem može stajati nekoliko sati, nakon čega je trebate ispeći.
Za pripremu palačinka bez jaja možete se poslužiti i s pola šalica borovnica i pola banane koje dodajte u smjesu za palačinke prije pečenja.
Kako bi znali da je temperatura tave spremna za pečenje palačinka, prije stavljanja palačinke tavu poprskajte s par kapljica vode. Ako voda ne počne špricati iz tave nego lagano klizi po tavi, znači da možete početi peći palačinke.
Recept za palačinke bez jaja
Palačinke bez jaja se rade od mlijeka, šećera, vode, svenamjenskog brašna, praška za pecivo, biljnog ulja i soli. Pripremaju se tako da se pomiješa 150 g svenamjenskog brašna, 1 žlica praška za pecivo, 1 žlica šećera i malo soli. U drugoj posudi potrebno je pomiješati 2 dcl mlijeka, 2 žlice biljnog ulja i 2 žlice vode.
Kada se svi sastojci pomiješaju potrebno je spojiti suhu i mokru smjesu. Miješajte dok smjesa ne postane jednolična. Smjesu je najbolje miješati ručno kako bi bila ujednačena i kako ne bi imala grudice.
Palačinke stavite peći na zagrijanu tavu s malo ulja, a mjeru za jednu palačinku odredite uz pomoć grabilice. Palačinku pecite dok ne poprimi zlatnu boju, pa je okrenite na drugu stranu sve dok isto tako ne porumeni. Maknite je s tave i nastavite peći ostale palačinke.
Ako ne iskoristite cijelu smjesu, smjesu možete spremiti u hladnjak, u kojem može stajati nekoliko sati, nakon čega je trebate ispeći.
Za pripremu palačinka bez jaja možete se poslužiti i s pola šalica borovnica i pola banane koje dodajte u smjesu za palačinke prije pečenja.
Kako bi znali da je temperatura tave spremna za pečenje palačinka, prije stavljanja palačinke tavu poprskajte s par kapljica vode. Ako voda ne počne špricati iz tave nego lagano klizi po tavi, znači da možete početi peći palačinke.
Нема коментара:
Постави коментар