недеља, 25. март 2018.

Palačinke bez jaja

Jednostavna i brza poslastica su slane ili slatke palačinke koje vole svi bez obzira na dob i koje su uvijek dobar izbor za desert, doručak ili večeru. Osnovni recept za palačinke sastoji se od mlijeka, jaja i brašna, ali kako neke osobe ne mogu konzumirati jaja one se mogu napraviti i bez tog sastojka.

 


Recept za palačinke bez jaja
Palačinke bez jaja se rade od mlijeka, šećera, vode, svenamjenskog brašna, praška za pecivo, biljnog ulja i soli. Pripremaju se tako da se pomiješa 150 g svenamjenskog brašna, 1 žlica praška za pecivo, 1 žlica šećera i malo soli. U drugoj posudi potrebno je pomiješati 2 dcl mlijeka, 2 žlice biljnog ulja i 2 žlice vode.
Kada se svi sastojci pomiješaju potrebno je spojiti suhu i mokru smjesu. Miješajte dok smjesa ne postane jednolična. Smjesu je najbolje miješati ručno kako bi bila ujednačena i kako ne bi imala grudice.



Palačinke stavite peći na zagrijanu tavu s malo ulja, a mjeru za jednu palačinku odredite uz pomoć grabilice. Palačinku pecite dok ne poprimi zlatnu boju, pa je okrenite na drugu stranu sve dok isto tako ne porumeni. Maknite je s tave i nastavite peći ostale palačinke.
Ako ne iskoristite cijelu smjesu, smjesu možete spremiti u hladnjak, u kojem može stajati nekoliko sati, nakon čega je trebate ispeći.
Za pripremu palačinka bez jaja možete se poslužiti i s pola šalica borovnica i pola banane koje dodajte u smjesu za palačinke prije pečenja.
Kako bi znali da je temperatura tave spremna za pečenje palačinka, prije stavljanja palačinke tavu poprskajte s par kapljica vode. Ako voda ne počne špricati iz tave nego lagano klizi po tavi, znači da možete početi peći palačinke.

Нема коментара:

Постави коментар