Sastojci:
- Spanać svež 1,5 kg
- Jaja 3 kom
- Carnex pizza šunka 200 g
- puter 45 g
- brašno 30 g
- mleko 750 g
- kačkavalj 40 g
- so po ukusu
- biber po ukusu
Spanać blanširati u kipućoj vodi, ohladiti i ocediti
pa potom iseći na manje komade. Spanać izručiti u šerpu i na umerenoj
temperaturi mešati dok ne ispari sav višak vode. |
|
2. |
Na otopljenom puteru lagano pržiti brašno, pa naliti
mlekom i žicom razbiti sve grudvice. Bešamel kuvati par minuta pa kad
skinemo sa grejnog tela dodati žumanca i sitno seckanu Carnex pizza
šunku. |
3. |
Tako pripremljenom bešamelu dodati spanać i čvrst šam
od belanaca. Belanca kuhinjskom špatulom ili varjačom lagano spojiti sa
ostatkom mase. Masa mora da ostane vazdušasta. |
4. |
Masu sipati u podmazane modle za sufle, potom peći u zagrejanoj pećnici 25 min na 220 stepeni. Suflee služiti tople. |
Нема коментара:
Постави коментар