недеља, 25. март 2018.

Žarbo ploške





Sastojci za žarbo ploške:
Tijesto :
  • 30 g svježeg kvasca
  • 400 g brašna
  • 200 g maslaca
  • 1 jaje
  • 2 žlice šećera
  • sol
Nadjev:
  • 200 g oraha
  • 180 g šećera,
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g marmelade od marelica
  • 100 g marmelade od višanja
  • čokoladna glazura
Potrebno je usitniti maslac, dodati šećer, jaje i kvasac te otopiti u malo toplog mlijeka. Zamijesite tijesto i podijelite na tri dijela te ostavite da odstoji trideset minuta. Mljevene orahe pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.
Tijesto pripremite tako da ga možete podijeliti na tri lista prema veličini posude za pečenje u koju ćete staviti prvi list, namazati marmeladom od marelica i posuti polovicom pomiješanih oraha i šećera.
Na drugi list ćete staviti marmeladu od višanja i orahe koji su vam preostali. Stavite treći list i pecite na temperaturi od 220 stupnjeva oko 40 minuta.
Kolač se mora ohladiti kako bi ga prekrili čokoladnom glazurom. Prije serviranja ga narežete na tanke šnite i ukrasite šećerom u prahu. Žarbo ploške su odlično rješenje nakon laganog ručka, a zadovoljstvo može biti još veće ako uz njih poslužite i kavu.

Нема коментара:

Постави коментар