уторак, 27. март 2018.

KOLAČ KOJI NE TREBA PEĆI




Sastojci
Podloga
-250 gr keksa
-150 gr putera
Krema
-500 gr mascarpone sira
-500 ml vrhnja za šlag
-250 gr milerama
-170 gr šećera u prahu
-1 kesica želatine
Preljev
-500 gr voća po želji (višnje, trešnje, šumsko voće)
-100 ml vode
-4 kašike šećera
-2 kašike gustina
Priprema
Keks sameljite pa pomiješajte sa otopljenim puterom i utisnite u kalup. Želatinu otopite sa 4 kašike vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mascarpone pomiješati sa šećerom i mileramom. Želatinu otopite u šerpici pa pomiješajte u umućeni šlag pa umutite sa smjesom od sira. Prelijte preko podloge od keksa i ostavite u frižideru da se stisne.
Pomiješajte 100 ml vode sa voćem i šećerom i pustite da provrije. Dodajte gustin i lagano kuhajte dok se ne zgusne. Ostavite da se malo ohladi pa prelijte preko torte i vratite u frižider na par sati da se stisne.

Нема коментара:

Постави коментар