среда, 21. март 2018.

Pinca

Pinca
 Sastojci: 40 dag šećera 20 dag maslaca četvrt litre mlijeka vanilin šećer 6 cijelih jaja 20 dag kvasca (5 kocki kvasca) kora od limuna i naranče sok od limuna i naranče ruma po želji (1 žlicu) oko 1 kg oštrog i 1 kg mekog brašna 1 prašak za pecivo Priprema: Uključite pećnicu na 150 stupnjeva da se zagrije U 2 dl toplog mlijeka otopite kvasac te mu dodajte prstohvat soli, malo brašna i malo (žličicu) šećera Dok se kvasac diže, u velikoj posudi izmiksajte maslac, jaja, šećer, vanilin šećer i mlijeko. Kad to izmiksate, ubacite 1 prašak za pecivo i toliko brašna da se tijesto malo zgusne Kad se kvasac digne umiješajte ga u tijesto i dalje mijesite rukama. Izvadite iz posude i mijesite na stolu. Dodajte brašna i mijesite dok ne dobijete kompaktno tijesto. Pazite da tijesto ne bude pretvrdo. 
Vratite tijesto u čistu posudu, pokrijte krpama i ostavite na toplom. U roku od 10-ak minuta ono će se dignuti. Premijesite. Opet ga pokrijte i ostavite da se diže Što ga više mijesite, tijesto će biti bolje. Kad ga zadnji put premijesite, podijelite ga na 4-8 komada. 
Od ovoliko tijesta mogu izaći 4 velike, 6 srednjih ili 8 manjih pinca. Oblikujte kugle, svaku na vrhu razrežite škarama ili nožem da dobijete križić, premažite ih bjelanjkom od jaja i pospite krupnim šećerom Pecite na 150 stupnjeva dok ne dobije zlatno žutu boju.


Нема коментара:

Постави коментар