среда, 21. март 2018.

Sočni kuglof od ananasa

Sočni kuglof od ananasa
 Sastojci: 
Konzerva kompota od ananasa, zajedno sa sokom 230 g maslaca 200 g šećera 2 jaja 2 bjelanjka 2 žlice limunovog soka 310 g brašna 1 žlica praška za pecivo malo soli Sastojci za glazuru: 6 žlica šećera u prahu 3 žlice soka od limuna
 Priprema:
 Pećnicu zagrijte na 180°C Kalup za kuglof dobro premažite maslacem i pospite brašnom te otresite višak brašna. Možete, naravno, raditi i u klasičnom, četvrtastom kalupu Ananas zajedno sa sokom usitnite u blenderu. Maslac i šećer dobro izmiksajte dok ne dobijete pjenastu i mekanu smjesu. Dodajte im polagano žumanjke, promiješajte, pa umiksajte i bjelanjke i limunov sok. Zatim dodajte brašno koje ste prethodno pomiješali sa soli i praškom za pecivo.
 
 Ovo nemojte predugo miješate već samo dok se poveže Dodajte usitnjeni ananas, promiješajte Izlijte smjesu u kalup te pecite 55 – 60 minuta, sve dok čačkalica ubodena u kuglof ne izađe čista Ohladite u kalupu i zatim istresite na tanjur. Za glazuru, šećer u prahu pomiješajte s limunovim sokom i prelijte preko kuglofa.

Нема коментара:

Постави коментар