Sočni kuglof od ananasa
Sastojci:
Konzerva kompota od ananasa, zajedno sa sokom
230 g maslaca
200 g šećera
2 jaja
2 bjelanjka
2 žlice limunovog soka
310 g brašna
1 žlica praška za pecivo
malo soli
Sastojci za glazuru:
6 žlica šećera u prahu
3 žlice soka od limuna
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180°C
Kalup za kuglof dobro premažite maslacem i pospite brašnom te
otresite višak brašna. Možete, naravno, raditi i u klasičnom,
četvrtastom kalupu
Ananas zajedno sa sokom usitnite u blenderu. Maslac i šećer dobro
izmiksajte dok ne dobijete pjenastu i mekanu smjesu. Dodajte im polagano
žumanjke, promiješajte, pa umiksajte i bjelanjke i limunov sok. Zatim
dodajte brašno koje ste prethodno pomiješali sa soli i praškom za
pecivo.
Ovo nemojte predugo miješate već samo dok se poveže
Dodajte usitnjeni ananas, promiješajte
Izlijte smjesu u kalup te pecite 55 – 60 minuta, sve dok čačkalica
ubodena u kuglof ne izađe čista
Ohladite u kalupu i zatim istresite na tanjur.
Za glazuru, šećer u prahu pomiješajte s limunovim sokom i prelijte
preko kuglofa.
Нема коментара:
Постави коментар