субота, 24. март 2018.

Krompir piroške



Sastojci
Testo:
– 1 svez kvasac
– 200 ml. mleka
– 1 zlicica secera
– 400 gr. brasna
– 1 zlicica soli
– 1 zlicica vegete
– 2 zumanjca
– 200 gr. skuhanog krompira
Fil:
– 1 mladi luk
– 1 mladi bjeli luk
– 3 paradajza
– 100 gr. suhog, dimljenog mesa
– 100 gr. sira
– maslinovo ulje, origano, bosiljak, papar;
još:
– 2 bjelanceta
– prezla
Priprema
Najpre stavite kvasac sa mlekom, secerom, dve zlice brasna da se digne;
Napravite testo sa ostalim sastojcima i skuhanim krompirom;
Ostavite ga da se digne, jedno 30-40 min.
Razvijte koru, pa secite forme i filujte ih sa vec pripremljenim filom;
Pritisnite ih prstima na krajevima , onda ih umakajte u bjelanac pa u prezlu;
Pohajte ih u ne mnogo vruce ulje;
Za fil: malo prodinstajte luk i bjeli luk, te zacinite, dodajte naribani paradajz, suho meso na kockice, onda sir i time filujte piroske;
Testo je fenomenalno!
Fil je onaj koji ja volim, vi ga mozete promjeniti… moze i obicni, kecap, neko meso, kackavalj… znaci, sta volite…

Нема коментара:

Постави коментар