субота, 24. март 2018.

Kroketi sa sirom i vrhnjem su jako fini, a lako ih je napraviti

Kroketi su jedan od omiljenijih načina pripreme krumpira, a uz nekoliko korisnih savjeta ispast će vam toliko ukusni da ćete prste lizati. Odlično idu uz svježi sir i vrhnje…



Sastojci:
– 300 g kuhanog krumpira
– 2 jaja
– 100 g oštrog brašna
– 2 žlice vrelog mlijeka
– 150 g ribanog parmezana
za paniranje:
– 2 jaja,
– krušne mrvice,
– sjeckani peršin 

Priprema:
Krumpir propasirajte dok je još vruć te dodajte jaja, brašno, mlijeko i sir i zamijesite tijesto. Napravite loptice i panirajte ih u umućenim jajima i krušnim mrvicama pomiješanim sa sjeckanim peršinom. Pržite krokete u većoj količini jako zagrijanog ulja dok ne porumene.
Poslužite ih s umakom od sira ili vrhnja u koji možete dodati neke začine, na primjer – crvenu papriku, kopar ili češnjak.

Нема коментара:

Постави коментар