Kroketi su jedan od omiljenijih načina pripreme krumpira, a
uz nekoliko korisnih savjeta ispast će vam toliko ukusni da ćete prste
lizati. Odlično idu uz svježi sir i vrhnje…
Sastojci:
– 300 g kuhanog krumpira
– 2 jaja
– 100 g oštrog brašna
– 2 žlice vrelog mlijeka
– 150 g ribanog parmezana
za paniranje:
– 2 jaja,
– krušne mrvice,
– sjeckani peršin
Priprema:
Krumpir propasirajte dok je još vruć te dodajte jaja, brašno, mlijeko i sir i zamijesite tijesto. Napravite loptice i panirajte ih u umućenim jajima i krušnim mrvicama pomiješanim sa sjeckanim peršinom. Pržite krokete u većoj količini jako zagrijanog ulja dok ne porumene.
Poslužite ih s umakom od sira ili vrhnja u koji možete dodati neke začine, na primjer – crvenu papriku, kopar ili češnjak.
Sastojci:
– 300 g kuhanog krumpira
– 2 jaja
– 100 g oštrog brašna
– 2 žlice vrelog mlijeka
– 150 g ribanog parmezana
za paniranje:
– 2 jaja,
– krušne mrvice,
– sjeckani peršin
Priprema:
Krumpir propasirajte dok je još vruć te dodajte jaja, brašno, mlijeko i sir i zamijesite tijesto. Napravite loptice i panirajte ih u umućenim jajima i krušnim mrvicama pomiješanim sa sjeckanim peršinom. Pržite krokete u većoj količini jako zagrijanog ulja dok ne porumene.
Poslužite ih s umakom od sira ili vrhnja u koji možete dodati neke začine, na primjer – crvenu papriku, kopar ili češnjak.
Нема коментара:
Постави коментар