среда, 21. март 2018.

Čokoladna meringa torta

Čokoladna meringa torta

 
za ovu tortu je potrebno

  • 125 g maslaca, izrezanog
  • 100 g tamne čokolade (60 % kakaa), nakidane na komadiće
  • 2 jaja, samo malo umućena
  • 100 g šećera 
  • 75 g brašna za kolače
  • 55 g mljevenih lješnjaka
  • 2 žlice kakaa

za meringu:

  • 3 bjelanca
  • 155 g šećera
  • 100 g tamne čokolade, istopljene

priprema

  1. pripremiti kalup (promjera 23 cm), obložiti dno papirom, pomastiti ga
  2. maslac i čokoladu rastopiti u zdjeli iznad pare, miješati svo vrijeme i na kraju ostaviti na stranu da se malo ohladi...desetak minuta
  3. umiješati jaja u čokladnu mješavinu, dodati šećer, mješavinu brašna, lješnjaka i kakaa. sve skupa izmiješati i izliti u pripremljeni kalup..peći u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 30 minuta
  4. dok se kolač peče pripremiti meringu: umutiti bjelance te im polagano dodavati jednu po jednu žlicu šećera....na kraju umiješati istopljenu čokoladu..
  5. izvaditi tortu iz pećnice, pojačati pećnicu na 200°C, po torti rasporediti pripremljenu meringu te je vratiti u pećnicu i peći dok se meringa ne ispeče (oko 20 minuta); tortu ohladiti bar sat vremena, nožem proći okolo i osloboditi je kalupa....
  6. poslužiti

Нема коментара:

Постави коментар