Čokoladna meringa torta
Čokoladna meringa torta
za ovu tortu je potrebno
- 125 g maslaca, izrezanog
- 100 g tamne čokolade (60 % kakaa), nakidane na komadiće
- 2 jaja, samo malo umućena
- 100 g šećera
- 75 g brašna za kolače
- 55 g mljevenih lješnjaka
- 2 žlice kakaa
za meringu:
- 3 bjelanca
- 155 g šećera
- 100 g tamne čokolade, istopljene
priprema
- pripremiti kalup (promjera 23 cm), obložiti dno papirom, pomastiti ga
- maslac i čokoladu rastopiti u zdjeli iznad pare, miješati svo
vrijeme i na kraju ostaviti na stranu da se malo ohladi...desetak minuta
- umiješati jaja u čokladnu mješavinu, dodati šećer, mješavinu brašna,
lješnjaka i kakaa. sve skupa izmiješati i izliti u pripremljeni
kalup..peći u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 30 minuta
- dok se kolač peče pripremiti meringu: umutiti bjelance te im
polagano dodavati jednu po jednu žlicu šećera....na kraju umiješati
istopljenu čokoladu..
- izvaditi tortu iz pećnice, pojačati pećnicu na 200°C, po torti
rasporediti pripremljenu meringu te je vratiti u pećnicu i peći dok se
meringa ne ispeče (oko 20 minuta); tortu ohladiti bar sat vremena, nožem
proći okolo i osloboditi je kalupa....
- poslužiti
Нема коментара:
Постави коментар