Pileći rolat sa pečurkama
Sastojci :
500 g belog mesa
2 kašike dižon senfa
100 g deblje sečene šunke
50 g kačkavalja
20 g gorgonzole
50 g parmezana
100 g sečene slanine
prozirna folija
Priprema:
Isecite tanje šnicle, a zatim ih tučkom za meso lagano istanjite s obe
strane. Svaku šniclu prvo premažite senfom i ostavite da odstoji tako 15
minuta. Zatim na šnicle stavite dva-tri parčeta šunke, zatim rendani
kačkavalj, malo gorgonzole i parmezana. Urolajte meso što čvršće pomoću
prozirne folije, a zatim dobro učvrstite krajeve folije kako se parče ne
bi raspalo. Stavite meso sa folijom u ključalu vodu i kuvajte 12
minuta. Izvadite meso, skinite foliju i svako parče umotajte u slaninu
koju ćete pričvrstiti čačkalicama. Pržite na ulju sa svih strana,
izvadite na tanjir i poslužite sa prilogom po želji.
*Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se ili podjelite ovu objavu
Нема коментара:
Постави коментар