четвртак, 22. март 2018.

Panna Cotta od voća

  Panna cotta je vrlo jednostavan desert te sadrži tek nekoliko sastojaka. Usprkos tome, Panna cotta je omiljena diljem svijeta, a osmišljena je u Italiji te se savršeno slaže s preljevom od malina.
 
 
 
Potrebni Sastojci:
 
  • U čistoj posudi pomiješamo želatinu i 125 ml mlijeka i ostavimo da odstoji desetak minuta.
  • Ostatak mlijeka pomiješamo sa slatkim vrhnjem, šećerom, sokom od limuna i aromom vanilije, a zatim stavimo kuhati dok smjesa ne prokuha.
  • Kada smjesa prokuha maknemo ju s vatre i pomiješamo s pripremljenom želatinom i mlijekom.
  • Ostavimo da se smjesa malo ohladi, a zatim stavimo u posude za posluživanje.
  • Posude s panna cottom pokrijemo i stavimo u frižider na 5 sati.
  • 250 g malina i šećer u prahu miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
  • Zatim smjesu prebacimo u sito i uklonimo sjemenke.
Ovako pripremljen preljev, prelijemo preko panna cotte, ukrasimo s preostalim malinama, a zatim poslužimo

Нема коментара:

Постави коментар