Panna cotta je vrlo jednostavan desert te sadrži tek nekoliko sastojaka.
Usprkos tome, Panna cotta je omiljena diljem svijeta, a osmišljena je u
Italiji te se savršeno slaže s preljevom od malina.
Potrebni Sastojci:
- želatina, 3 žlice u prahu
- mlijeko, 375 ml
- slatko vrhnje, 575
- šećer u prahu, 60 g
- sok od limuna, 1 žlica iscijeđeni
- aroma vanilije, 1 žlica
- Za preljev:
- maline, 300 g
- šećer u prahu, 3 žlice
- U čistoj posudi pomiješamo želatinu i 125 ml mlijeka i ostavimo da odstoji desetak minuta.
- Ostatak mlijeka pomiješamo sa slatkim vrhnjem, šećerom, sokom od limuna i aromom vanilije, a zatim stavimo kuhati dok smjesa ne prokuha.
- Kada smjesa prokuha maknemo ju s vatre i pomiješamo s pripremljenom želatinom i mlijekom.
- Ostavimo da se smjesa malo ohladi, a zatim stavimo u posude za posluživanje.
- Posude s panna cottom pokrijemo i stavimo u frižider na 5 sati.
- 250 g malina i šećer u prahu miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Zatim smjesu prebacimo u sito i uklonimo sjemenke.
Нема коментара:
Постави коментар