Sastojci koji se najčešće koriste u meksičkoj kuhinji su
obično kukuruz i grah. Posebno kukuruz je sastavni dio velikog broja
jela te se koristi se u izradi tijesta za tortille, jednog od
najvažnijih elemenata meksičke kuhinje.
Tikvice i paprike također igraju važnu ulogu u meksičkoj kuhinji. Glavna rakteristika meksičke kuhinje je da su jela jako začinjena. Evo jedna klasična meskička salata sa dodatkom kukuruza i graha. ukoliko želite malo više začinjenu verziju možete malo dodati sitno narezane jalapeno čili paprike i/ili tobasco umaka.
– 250 gr kukuruza šećeraca
– 1 manji luk
– 1 crvena paprika
– 1 rajčica
– ½ kristal salate
– 1 svježi krastavac
– maslinovo ulje
– sol
– papar
– 2 češnja češnjaka
– peršin
– sok od limuna
Tikvice i paprike također igraju važnu ulogu u meksičkoj kuhinji. Glavna rakteristika meksičke kuhinje je da su jela jako začinjena. Evo jedna klasična meskička salata sa dodatkom kukuruza i graha. ukoliko želite malo više začinjenu verziju možete malo dodati sitno narezane jalapeno čili paprike i/ili tobasco umaka.
Sastojci:
– 250 gr crvenog graha– 250 gr kukuruza šećeraca
– 1 manji luk
– 1 crvena paprika
– 1 rajčica
– ½ kristal salate
– 1 svježi krastavac
– maslinovo ulje
– sol
– papar
– 2 češnja češnjaka
– peršin
– sok od limuna
Нема коментара:
Постави коментар