субота, 24. март 2018.

Kombinacija čokolade i naranče nikada ne izlazi iz mode.

čokoladna torta bez glutena

 

 

Biskvit:
150 g mljevenih badema
6 jaja
3 velike žlice javorovog sirupa
Naribana korica 3 velike naranče
Sirup od naranče:
Cijeđeni sok 3 velike naranče
3 velike žlice javorovog sirupa
Krema*:
300 ml vrhnja za šlag
300 g couvert čokolade
*u slučaju korištenja kalupa od 23 cm ili 24 cm, povećajte dozu na 500 ml, odnosno grama.
 Biskvit:
Upalite pećnicu na 170 stupnjeva. Kalup premažite kokosovim uljem ili maslacem.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjcima dodajte javorov sirup, narančinu koru i bademe. Sve dobro smiksajte. Zatim im polako dodajte čvrsto umućeni bjelanjak. Sve zajedno izmiksajte te stavite peći. Nakon 10-ak minuta, biskvit će početi naglo tamniti, pokrijte kalup folijom i ostavite da se peče još otprilike 25-30 minuta.
 Sirup:
Dok se biskvit peče pripremite sirup od naranče. U manjoj tavi, pomiješajte narančin sok i javorov sirup. Reducirajte tekućinu na laganoj vatri dok ne dobijete konzistenciju sirupa.
Kada je biskvit gotov, ostavite ga da se malo ohladi (ne skroz). Zatim ga izbodite vilicom i prelijte sirupom od naranče. Ostavite da se sve zajedno skroz ohladi.
 Krema:
Za to vrijeme u jednoj zdjelici zagrijte vrhnje za šlag te mu dodajte čokoladu. Konstantno miješajte na laganoj vatri dok smjesa ne postane gusta i čokolada se u potpunosti ne ohladi. Maknite s vatre i nastavite neprekidno miješati dok se krema ne ohladi. Prelijte ohlađenu kremu preko biskvita te tortu ostavite u hladnjaku.

Нема коментара:

Постави коментар