Banana split torta
Sastojci – Banana split torta:
- 250 ml mleka
- 2 jaja
- 250 g maslaca
- kesica vanilin šećera
- 150 g šećera
- 200 kupovnih kora za tortu
- 4 kašike džema od kajsija
- 6–7 banana
- 2 kašike limunovog soka
- 6 kašika ruma ili soka od pomorandže
- 100 g čokoladnih mrvica
- 120 ml slatke pavlake
- 5 kašika rastopljene čokolade
Priprema – Banana split torta:
- korak: Mleko, jaja, 30
grama omekšalog maslaca, vanilin šećer i šećer umutite na pari da
dobijete gušći krem. Sklonite s vatre i ohladite u frižideru.
- korak: Koru za tortu
obrežite prema kalupu i odsečeni deo isecite na kocke. Koru premažite
džemom, pa odozgo rasoredite kolutove banana debljine 2 cm, da stoje
uspravno.
- korak: U rashlađen krem umešajte rum ili sok od pomoranže i dobro umućen maslac. Dodajte isečene kocke i čokoladne mrvice.
- korak: Polovinu krema rasporedite između kolutova banana, a ostatak preko torte.
- korak: Tortu ostavite
da se hladi dva sata u frižideru, pa je premažite umućenom slatkom
pavlakom. Na kraju nanesite rastopljenu čokoladu.
Нема коментара:
Постави коментар