Zapečeni karfiol i brokoli sa sirom i šunkom ...
- Brzo i ukusno ...
Sastojci:
- Brzo i ukusno ...
Sastojci:
1 srednja glavica karfiola (može i zamrznuti),
450 g. brokoli (može i zamrznuti),
2 šargarepe,
200 g. kuvane šunke,
200 ml. slatke pavlake,
200 ml. mleka,
100 g. sira (gauda), rendani, za sos sa sirom,
50 g. maslaca,
2 kašike brašna,
so i biber, muskatni oraščić.
100 g. sira (gauda), rendani, za posipanje.
Priprema:
Oprati karfiol, podeliti na cvetove, brokoli isto tako. Oguliti šargarepu i iseći na kolutiće. Šunku iseći na kockice. Zagrejati rernu na 200°C.
Povrće preliti vrelom vodom, ocediti.
Zagrejati maslac u šerpi, umešati brašno, propržiti ga da lagano porumeni na laganoj vatri uz mešanje.
Polako dodati pavlaku i mleko, mešati da nebude grudvica, dovesti do ključanja. Umešati sir, začiniti po ukusu - so, biber, muskatni oraščić.
Staviti povrće u tepsiju, posuti šunkom, preliti sosom i posuti sirom. Peći oko 25 minuta.
450 g. brokoli (može i zamrznuti),
2 šargarepe,
200 g. kuvane šunke,
200 ml. slatke pavlake,
200 ml. mleka,
100 g. sira (gauda), rendani, za sos sa sirom,
50 g. maslaca,
2 kašike brašna,
so i biber, muskatni oraščić.
100 g. sira (gauda), rendani, za posipanje.
Priprema:
Oprati karfiol, podeliti na cvetove, brokoli isto tako. Oguliti šargarepu i iseći na kolutiće. Šunku iseći na kockice. Zagrejati rernu na 200°C.
Povrće preliti vrelom vodom, ocediti.
Zagrejati maslac u šerpi, umešati brašno, propržiti ga da lagano porumeni na laganoj vatri uz mešanje.
Polako dodati pavlaku i mleko, mešati da nebude grudvica, dovesti do ključanja. Umešati sir, začiniti po ukusu - so, biber, muskatni oraščić.
Staviti povrće u tepsiju, posuti šunkom, preliti sosom i posuti sirom. Peći oko 25 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар