среда, 16. новембар 2016.

BOLONJEZE SOS

BOLONJEZE SOS 

 

 

BOLONJEZE SOS - SVAKOM JELU DAJE ČAROBAN OKUS I AROMU A JAKO JE JEDNOSTAVAN


Ovaj recept je vrlo približan originalnom italijanskom receptu za isti. Sos bolonjeze pravim na ovaj način već godinama, i obećavam vam da se nećete pokajati ako ga probate.




Sastojci
300 g Tjestenine Spaghetti Podravka
300 g mlevene junetine
100 g šargarepe
200 g paradajz pelata
40 g parmezana
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike ulja
20 g gustina


  200 ml crnog vina
začini bosiljak, origano, biber i so
Može, a ne mora
200 g pečuraka
50 g pančete

Priprema
1.
Skuvati špagete u dosta slane vode, vodeći računa da se ne prekuvaju.
2.
Na zagrejanom ulju propržiti sitno sečen crni luk.
3.
Dodati rendanu šargarepu i mleveno meso, pa dinstati 10 minuta.
4.
Kad meso porumeni dodati sitno sečen beli luk.
5.
Dinstati 8 minuta, začiniti po ukusu i dodati pečurke sečene na tanke listiće. Prodinstati još 5 minuta.
6.
Kad pečurke omekšaju izručiti sitno sečen paradajz pelat.
7.
Preliti gustinom razmućenim u crnom vinu i prokuvati.
Posluživanje
U tanjir sipati skuvane špagete, preliti pripremljenim sosom i posuti rendanim parmezanom.

Нема коментара:

Постави коментар