Slane buhtle ...
SASTOJCI
800 g. brašna,
1 sveži kvasac,
1 kafena kašicica šećera,
2 kafene kašicice soli,
200 ml. toplog mleka,
300 ml. tople vode,
100 ml. ulja,
2 jaja.
PRIPREMA
U toplo mleko staviti 2 kašike brašna, šećer i paketić kvasca, te ostaviti 10-ak minuta da krene.
U brašno dodati jaja, ulje i so, zatim nadošli kvasac i mlaku vodu pa zamesiti glatko testo i ostaviti da nadolazi najmanje 30 minuta.
Nadošlo testo premesiti, tanko rastanjiti oklagijom, modlom za krofne vaditi kružiće i filovati ih po želji - na slici je preprženo mleveno meso sa lukom, seckani paradaiz začinjen sa bosiljkom i oreganom i rendani sir. Oblikovati kao buhtle, premazati umućenim jajetom i posuti rendanim sirom ili parmezanom ... (Filovati se može i sa sirom i špinatom ili nadevom za picu) pa ostaviti pokrivene da nadođu ...
Peći u rerni na 200°C oko 30 minuta ...
SASTOJCI
800 g. brašna,
1 sveži kvasac,
1 kafena kašicica šećera,
2 kafene kašicice soli,
200 ml. toplog mleka,
300 ml. tople vode,
100 ml. ulja,
2 jaja.
PRIPREMA
U toplo mleko staviti 2 kašike brašna, šećer i paketić kvasca, te ostaviti 10-ak minuta da krene.
U brašno dodati jaja, ulje i so, zatim nadošli kvasac i mlaku vodu pa zamesiti glatko testo i ostaviti da nadolazi najmanje 30 minuta.
Nadošlo testo premesiti, tanko rastanjiti oklagijom, modlom za krofne vaditi kružiće i filovati ih po želji - na slici je preprženo mleveno meso sa lukom, seckani paradaiz začinjen sa bosiljkom i oreganom i rendani sir. Oblikovati kao buhtle, premazati umućenim jajetom i posuti rendanim sirom ili parmezanom ... (Filovati se može i sa sirom i špinatom ili nadevom za picu) pa ostaviti pokrivene da nadođu ...
Peći u rerni na 200°C oko 30 minuta ...
Нема коментара:
Постави коментар