8 osoba
2,5 kg saran
2 glavice belog luka
2dcl ulja
3 dcl belog vina
vegeta tvist(riba)
vezica persuna
Šarana narezati sitno po celoj duzini.
Ociscen i sitno narezan beli luk,pomesati sa persunom i zacinom vegeta tvist(riba).Ribu dobro premazati,i ostatak zacina pomesati sa iznutricom od ribe(iskoristivom),i puniti sarana.
2.
Pripremljenu,premazanu i napunjenu ribu staviti u zagrejanu rernu 220 c i peci.
Nakon 10 min. celog sarana preliti sa 1 dcl belog vina.Nakon toga za 5 min,kasikom preliti ribu masnocom u kojoj se pece.
Cim masnoca oko ribe pocne da rumeni prelijte ribu sa 1 dcl belog vina i cesce ponavljajte prelivanje masnocom.
Na kraju kad je saran pecen prelijte sa ostatkom 1 dcl vina.Ostavite ribu jos 5 minuta u rerni.
2,5 kg saran
2 glavice belog luka
2dcl ulja
3 dcl belog vina
vegeta tvist(riba)
vezica persuna
Šarana narezati sitno po celoj duzini.
Ociscen i sitno narezan beli luk,pomesati sa persunom i zacinom vegeta tvist(riba).Ribu dobro premazati,i ostatak zacina pomesati sa iznutricom od ribe(iskoristivom),i puniti sarana.
2.
Pripremljenu,premazanu i napunjenu ribu staviti u zagrejanu rernu 220 c i peci.
Nakon 10 min. celog sarana preliti sa 1 dcl belog vina.Nakon toga za 5 min,kasikom preliti ribu masnocom u kojoj se pece.
Cim masnoca oko ribe pocne da rumeni prelijte ribu sa 1 dcl belog vina i cesce ponavljajte prelivanje masnocom.
Na kraju kad je saran pecen prelijte sa ostatkom 1 dcl vina.Ostavite ribu jos 5 minuta u rerni.
prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар