2 jaja,
200 g. brašna,
300 ml. suvog belog vina,
2 kašike otopljenog maslaca,
na vrh noža sredine od šipke vanile (mahuna),
so,
1 kašika šećera,
3 kiselkaste jabuke,
masnoća za prženje.
Za posipanje:
pola kašičice cimeta,
2 kašike šećera.
Jaja razdvojiti. Umutiti brašno i belo vino, pa dodati žumanjca, maslac, vanilu i dobro umutiti.
Umutiti belanca sa malo soli, postepeno dodati šećer.
Obe smese sjediniti.
U međuvremenu oljuštiti jabuke i izvaditi sredinu sa semenkama. Iseći ih na kolutove debljine 1 cm.
Masnoću u fritezi zagrejati na 170°C.
Kolutiće od jabuka umakati u testo i pržiti dok ne dobiju zlatnorumenu boju, vaditi ih i stavljati na kuhunjski papir da upije višak masnoće.
Posuti ih šećerom pomešanim sa cimetom i servirati odmah, dok su još tople.
Нема коментара:
Постави коментар