PEKARSKE KIFLE
SASTOJCI
Za 36 kiflica
1 kg mekog brasna
1 paketic kvasca
2 kasicice soli
1/2 l mleka
200 g masti ili margarina
0,5 dl ulja
1 jaje
2 dl kiselog mleka
3 kasike secera
ZA PREMAZIVANJE I DEKORACIJU
1 jaje
susam ili kim
PRIPREMA
1.
Razmutiti kvasac u pola solje toplog mleka, dodati po kasicicu secera i brasna i ostaviti da ispuni solju.
2.
Od brasna, pripremljenog kvasca i svih navedenih sastojaka zamesiti
srednje meko testo, ako je potrebno dodati jos malo brasna. Ostaviti da
odmara 30 minuta.
3.
Testo podeliti na 36 loptica, pa svaku razviti u obliku elipse i zaviti
kiflicu. Dok se zavija kiflica, testo prema spoljnim krajevima blago
razvuci prstima., slika .
4.
Redjati u podmazan pleh, premazati umucenim jajetom i posuti susamom ili kimom po zelji.
5.
Neka odmaraju jos 10-15 minuta dok se pecnica ne zagreje. Peci na 200 C dok lepo ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар