Kiš sa špinatom ...
- Umesiti testo od:
100 g. maslaca sobne temperature,
250 g. brašna,
1 jaje,
1 kašičica soli,
malo hladne vode.
- Preko testa rasporediti smesu od:
400 g. špinata, može i zamrznuti,
2 paradaiza,
1 čena belog luka,
1 mala glavica crnog luka,
100 g. feta sira,
soli i bibera i muskatni oraščić po ukusu.
Preko smese umutiti i preliti:
2 jaja,
50 g. slatke pavlake,
125 ml. mleka,
70 g. parmezana, rendanog ili sira za pizzu,
so i biber po ukusu.
Peći na 200°C oko pola sata, da porumeni ...
400 g. špinata, može i zamrznuti,
2 paradaiza,
1 čena belog luka,
1 mala glavica crnog luka,
100 g. feta sira,
soli i bibera i muskatni oraščić po ukusu.
Preko smese umutiti i preliti:
2 jaja,
50 g. slatke pavlake,
125 ml. mleka,
70 g. parmezana, rendanog ili sira za pizzu,
so i biber po ukusu.
Peći na 200°C oko pola sata, da porumeni ...
Нема коментара:
Постави коментар