среда, 9. новембар 2016.

Kaneloni sa špinatom i sirom ..

Kaneloni sa špinatom i sirom ...




Sastojci:
400 g. špinata,
soli,
2 kriške tosta,
150g. sira,
muskatni oraščić,
2 jaja,
biber,
10 komada nekuvanih kaneloni,
masnoća za kalup,
500 ml. paradaiz sosa,
40 g. parmezana.





Špinat očistiti, oprati i kratko spustiti u ključalu slanu vodu, blanžirati, isprati hladnom vodom, ocediti i stisno iseckati.
Tost sitno iseckati.
Špinat, tost, sir i jaja dobro izmešati, začiniti solju, biberom i muskatnim oraščićem.
Kanelone napuniti sa mešavinom sira i špinata, poredati u podmazan pleh ili vatrostalnu posudu (22 x 15 cm) i preliti sa paradaiz sosom. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta, ali nakon 20-ak minuta posuti parmezanom pa nastaviti peći

Нема коментара:

Постави коментар