Medenjaci ...
Potrebno je:
125 g. meda,
50 g. šećera,
75 g. maslaca ili margarina,
1 belanjak (veličine M ),
1/2 kašičice cimeta,
prstohvat mlevenog karanfilića,
250 g. brašna,
50 g. oguljenih mlevenih badema,
2. kašičice praška za pecivo,
obična mlečna čokolada.
Priprema:
Med, šećer i masnoću ugrejati na srednje jakoj temperaturi dok se šećer ne otopi pa ostaviti da se ohladi. Umešati belanjak i začine u smesu sa medom, zatim umešati mešavinu sa brašnom, bademima i praškom za pecivo. Umesiti glatko testo pa ga umotati u nailonsku foliju i ostaviti oko 30 minuta na hladno.
Na brašnom posutoj radnoj površini razvaljati testo na oko 5 mm. pa modlom iseći petokrake zvezdice. Staviti ih na pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200°C - plinska 4 ) 5-7 minuta. Ostaviti zvezdice da se ohlade.
Ohlađene medenjake premazati otopljenom običnom mlečnom čokoladom
Potrebno je:
125 g. meda,
50 g. šećera,
75 g. maslaca ili margarina,
1 belanjak (veličine M ),
1/2 kašičice cimeta,
prstohvat mlevenog karanfilića,
250 g. brašna,
50 g. oguljenih mlevenih badema,
2. kašičice praška za pecivo,
obična mlečna čokolada.
Priprema:
Med, šećer i masnoću ugrejati na srednje jakoj temperaturi dok se šećer ne otopi pa ostaviti da se ohladi. Umešati belanjak i začine u smesu sa medom, zatim umešati mešavinu sa brašnom, bademima i praškom za pecivo. Umesiti glatko testo pa ga umotati u nailonsku foliju i ostaviti oko 30 minuta na hladno.
Na brašnom posutoj radnoj površini razvaljati testo na oko 5 mm. pa modlom iseći petokrake zvezdice. Staviti ih na pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200°C - plinska 4 ) 5-7 minuta. Ostaviti zvezdice da se ohlade.
Ohlađene medenjake premazati otopljenom običnom mlečnom čokoladom
Нема коментара:
Постави коментар