Mesna rolada ...
Za 4 osobe:
4 jaja kuvati 10 minuta pa otstraniti ljusku.
50 g. luka upržiti na 2 kašike masnoće pa dodati 500 g. mlevenog mesa, 40 g. prezli, 3 kašičice senfa, soli i bibera po ukusu.
Smesu dobro umesiti i mokrim rukama na radnoj površini rastanjiti na oko 25 x 25 cm. Poredati kuvana jaja redom u sredinu pa uviti u veknu.
Tako pripremljenu mesnu roladu premazati sa 1 kašikom topljenog maslaca i staviti na podmazan pleh pa peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta. Rernu isključiti pa roladu ostaviti još 10 minuta da se tišti. Seći je na kriške i poslužiti toplu
Za 4 osobe:
4 jaja kuvati 10 minuta pa otstraniti ljusku.
50 g. luka upržiti na 2 kašike masnoće pa dodati 500 g. mlevenog mesa, 40 g. prezli, 3 kašičice senfa, soli i bibera po ukusu.
Smesu dobro umesiti i mokrim rukama na radnoj površini rastanjiti na oko 25 x 25 cm. Poredati kuvana jaja redom u sredinu pa uviti u veknu.
Tako pripremljenu mesnu roladu premazati sa 1 kašikom topljenog maslaca i staviti na podmazan pleh pa peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta. Rernu isključiti pa roladu ostaviti još 10 minuta da se tišti. Seći je na kriške i poslužiti toplu
Нема коментара:
Постави коментар