DJEČIJE TORTE
Sastojci za koru – Lubenica torta:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
Sastojci za fil – Lubenica torta:
- 1 l mleka
- 8 kašika šećera
- 10 kašika gustina
- 250 g margarina
- 250 g šećera
- sok od jednog limuna
- 250 g žele bombona
- 3 štangle čokolade
- 2 kesice vanilin šećera
- ekstrat od maline
- 150 g suvog grožđa
Priprema – Lubenica torta:
- korak: Staviti da se kuva 1 l mleka. Posebno umutiti 8 kašika šećera i 10 kašika gustina pa dodati u mleko.
- korak: Mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa šporeta. Posebno umutiti 250 g margarina sa 250 g šećera.
- korak: Umešati margarin sa gustinom i mlekom. Zatim fil podeliti na tri jednaka dela.
- korak: U jedan deo staviti sok od jednog limuna i
250 g žele bombona, u drugi staviti 3 štangle čokolade i 2 kesice
vanile, a u treći staviti ekstrakt od maline i 150 g suvog grožđa.
- korak: Koru izvaditi iz tepsije pa staviti u okruglu duboku činiju.
- korak: Poređati filove sledećim redom. Prvo beli fil, zatim crveni i na kraju smeđi.
- korak: Staviti tortu u frižider da se hladi.
- korak: Kad se ohladila prevrnuti tortu iz činije na tanjir, umutiti šlag i premazati je.
- Vaša Lubenica torta je spremna.
Нема коментара:
Постави коментар