субота, 8. јул 2017.

Sočnik






Sočnik






Sastojci za testo: 115 g maslaca, 2 jaja, šoljica (od 2 dl) šećera, 3 dl kisele pavlake, pola kašičice soli, 2 kašičice praška za pecivo, 5 šoljica brašna: Sastojci za punjenje: 500 g svežeg sira, pola šoljice šećera, 2 belanca, 4 kašike kisele pavlake, kašika brašna, kašika griza, kašičica ekstrakta vanile. Za premaz: 2 žumanca, kašika šećera i maslac.
Priprema: Umutite jaja i šećer, pa dodajte otopljeni maslac, kiselu pavlaku i prašak za pecivo. Postepeno umešajte brašno i mesite. Prestanite da dodajete brašno čim testo prestane da se lepi za prste. Prekrijte ga i ostavite sa strane. Ocedite sir da nema viška tečnosti i pomešajte ga sa šećerom, belancima, pavlakom, grizom, brašnom i vanilom. Smesa treba da bude gusta.
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte testo na debljinu od 5 mm. Čašom vadite krugove veličine 12 cm. namažite ih filom od sira i preklopite testo u oblik polumeseca. Ivice ostavite otvorene. Slažite u tepsiju podmazanu maslacem. Pecivo lagano premažite smesom od žumanceta i šećera i pecite oko 20 minuta na 210 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар