Hamburger
Sastojci:
500 g miješanog mljevenog mesa
2 žumanjka
1 žličica Worcester umaka
1 manji luk
vezica peršina
sol, papar
pecivo za hamburger
Nadjev:
sir Cheddar
kečap
senf
majoneza
roštilj-umak (po želji)
kiseli krastavci
rajčica
luk
zelena salata
po želji: čili papričice Priprema:
1. Peršin sitno nasjeckajte, a luk očistite i narežite na kockice. Pomiješajte mljeveno meso sa žumanjcima, peršinom i kockicama luka te začinite solju i paprom. Dodajte Worcester umak, pa sve dobro promiješajte, oblikujte male pljeskavice (hamburgere) te ih ispecite na roštilju (s obje strane).
2. Također lagano zapecite i peciva na roštilju. Donju polovicu peciva premažite umacima, stavite meso, a zatim povrće. Poklopite drugom polovicom peciva
Sastojci:
500 g miješanog mljevenog mesa
2 žumanjka
1 žličica Worcester umaka
1 manji luk
vezica peršina
sol, papar
pecivo za hamburger
Nadjev:
sir Cheddar
kečap
senf
majoneza
roštilj-umak (po želji)
kiseli krastavci
rajčica
luk
zelena salata
po želji: čili papričice Priprema:
1. Peršin sitno nasjeckajte, a luk očistite i narežite na kockice. Pomiješajte mljeveno meso sa žumanjcima, peršinom i kockicama luka te začinite solju i paprom. Dodajte Worcester umak, pa sve dobro promiješajte, oblikujte male pljeskavice (hamburgere) te ih ispecite na roštilju (s obje strane).
2. Također lagano zapecite i peciva na roštilju. Donju polovicu peciva premažite umacima, stavite meso, a zatim povrće. Poklopite drugom polovicom peciva
Нема коментара:
Постави коментар