Tortice s jagodama
Sastojci (4 porcije):
125 g višenamjenskog brašna
prstohvat soli
30 g šećera
50 g margarina, narezati na kockice
1 jaje
Pjenica:
150 g gorke čokolade, grubo narezati
50 ml espresso kave
2 žumanjka
30 g šećera
100 ml ohlađenog vrhnja za šlag
Za ukras:
250 g jagoda
čokoladni ukrasi
Priprema:
1. Pomiješajte brašno, sol i šećer te napravite jamicu u sredini. Po brašnu rasporedite kockice maslaca, a u jamicu ubacite jaje. Mijesite dok ne dobijete fino tijesto, a zatim oblikujte loptu, zamotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak pola sata.
2. Na pari rastopite čokoladu s espresso kavom, a zatim maknite i ostavite da se ohladi.
3. Pjenasto istucite žumanjke i šećer. Istucite i vrhnje za šlag. Umiješajte rastopljenu čokoladu u smjesu od žumanjaka, a zatim dodajte tučeno vrhnje i promiješajte.
4. Kremom napunite vrećicu ili špricu za ukrašavanje te ostavite 30 minuta u hladnjaku.
5. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na debljinu od 4 mm. Čašom izrežite osam krugova promjera 10 cm te ih pažljivo rasporedite na masni papir u limu za pečenju i pecite 10-12 minuta na 180C. Ohladite.
6. Jagode narežite na kriške i polovice. Na četiri kruga istisnite polovicu kreme te poklopite s druga četiri kruga biskvita. Ostatak kreme istisnite na vrh i zatim poslažite polovice jagoda.
7. Kriške jagoda „zalijepite“ po bočnim stranama tortica. Ukrasite čokoladnim strugotinama te dobro ohladite.
Sastojci (4 porcije):
125 g višenamjenskog brašna
prstohvat soli
30 g šećera
50 g margarina, narezati na kockice
1 jaje
Pjenica:
150 g gorke čokolade, grubo narezati
50 ml espresso kave
2 žumanjka
30 g šećera
100 ml ohlađenog vrhnja za šlag
Za ukras:
250 g jagoda
čokoladni ukrasi
Priprema:
1. Pomiješajte brašno, sol i šećer te napravite jamicu u sredini. Po brašnu rasporedite kockice maslaca, a u jamicu ubacite jaje. Mijesite dok ne dobijete fino tijesto, a zatim oblikujte loptu, zamotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak pola sata.
2. Na pari rastopite čokoladu s espresso kavom, a zatim maknite i ostavite da se ohladi.
3. Pjenasto istucite žumanjke i šećer. Istucite i vrhnje za šlag. Umiješajte rastopljenu čokoladu u smjesu od žumanjaka, a zatim dodajte tučeno vrhnje i promiješajte.
4. Kremom napunite vrećicu ili špricu za ukrašavanje te ostavite 30 minuta u hladnjaku.
5. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na debljinu od 4 mm. Čašom izrežite osam krugova promjera 10 cm te ih pažljivo rasporedite na masni papir u limu za pečenju i pecite 10-12 minuta na 180C. Ohladite.
6. Jagode narežite na kriške i polovice. Na četiri kruga istisnite polovicu kreme te poklopite s druga četiri kruga biskvita. Ostatak kreme istisnite na vrh i zatim poslažite polovice jagoda.
7. Kriške jagoda „zalijepite“ po bočnim stranama tortica. Ukrasite čokoladnim strugotinama te dobro ohladite.
Нема коментара:
Постави коментар