субота, 15. јул 2017.

Grčki složenac





Grčki složenac ***
Sastojci (4 porcije):
2 tikvice
600 g krumpira
2 luka
4 rajčice
4 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog timijana
sol, mljeveni papar
200 g feta sira
60 g zelenih i crnih maslina bez koštica

Priprema:
1. Tikvice, rajčice i krumpire narežite na komadiće, a luk na ploške.
2. Tikvice, krumpire i luk pirjajte pet minuta na vrućem ulju u tavi, a zatim pomiješajte s rajčicom i timijanom. Začinite solju i paprom.
3. Istresite povrće u pekač, pokrijte folijom i pecite u pećnici 60 minuta na 180°C.
4. Izmrvljenu fetu i masline pospite po složencu te pecite još 20 minuta. Poslužite uz lepinu.

Нема коментара:

Постави коментар