субота, 8. јул 2017.

Mango, jogurt i đumbir sladoled

 
 
 
 
 
 
 
Sastojci za sirup (za 6 komada):
50 g šećera
50 ml vode
10 g svježeg đumbira

Sastojci za sladoled:
1 mango težine oko 500 g s košticom
170 g grčkog jogurta
med, sirup od đumbira

Priprema:
Za sirup, u zdjelicu stavite šećer i vodu pa dodajte očišćen i tanko isječen đumbir. Pričekajte da smjesa provrije pa kuhajte na srednjoj vatri oko 2 minute. Sklonite s vatre i ostavite oko 30 minuta da đumbir pusti aromu pa procijedite i uklonite đumbir. Ostavite da se skroz ohladi.
Pripremite kalupe.
 
Grčki jogurt zasladite medom po ukusu (ja stavim jednu žličicu za umjereno slatko). Mango isjecite na kocke. Uz pomoć štapnog miksera mango sa sirupom pretvorite u kašu. U svaki kalup ulijevajte naizmjenično mango i jogurt u nekoliko slojeva. Na kraju, uz pomoć štapića za ražnjić možete proći kroz slojeve za efektniji izgled. Pošto je moja smjesa bila gusta, odmah sam ubola štapiće, a možete ih zabosti i poslije 30-45 min u zamrzivaču. Stavite kalupe u zamrzivač, najbolje preko noći. 
 
 
Prije služenja, kalupe potopite u toplu vodu na nekoliko sekundi kako bi sladoled lakše ispao.
 

Нема коментара:

Постави коментар