Sastojci za sirup (za 6 komada):
50 g šećera
50 ml vode
10 g svježeg đumbira
Sastojci za sladoled:
1 mango težine oko 500 g s košticom
170 g grčkog jogurta
med, sirup od đumbira
Priprema:
Za sirup, u zdjelicu stavite šećer i vodu pa dodajte očišćen i tanko isječen đumbir. Pričekajte da smjesa provrije pa kuhajte na srednjoj vatri oko 2 minute. Sklonite s vatre i ostavite oko 30 minuta da đumbir pusti aromu pa procijedite i uklonite đumbir. Ostavite da se skroz ohladi.
50 g šećera
50 ml vode
10 g svježeg đumbira
Sastojci za sladoled:
1 mango težine oko 500 g s košticom
170 g grčkog jogurta
med, sirup od đumbira
Priprema:
Za sirup, u zdjelicu stavite šećer i vodu pa dodajte očišćen i tanko isječen đumbir. Pričekajte da smjesa provrije pa kuhajte na srednjoj vatri oko 2 minute. Sklonite s vatre i ostavite oko 30 minuta da đumbir pusti aromu pa procijedite i uklonite đumbir. Ostavite da se skroz ohladi.
Pripremite kalupe.
Grčki jogurt zasladite medom po ukusu (ja stavim jednu žličicu za
umjereno slatko). Mango isjecite na kocke. Uz pomoć štapnog miksera
mango sa sirupom pretvorite u kašu. U svaki kalup ulijevajte
naizmjenično mango i jogurt u nekoliko slojeva. Na kraju, uz pomoć
štapića za ražnjić možete proći kroz slojeve za efektniji izgled. Pošto
je moja smjesa bila gusta, odmah sam ubola štapiće, a možete ih zabosti i
poslije 30-45 min u zamrzivaču. Stavite kalupe u zamrzivač, najbolje
preko noći.
Prije služenja, kalupe potopite u toplu vodu na nekoliko
sekundi kako bi sladoled lakše ispao.
Нема коментара:
Постави коментар