субота, 15. јул 2017.


Papricirani kropmirići ***
Sastojci:
2 kg krompira
2 žlice kukuruznog brašna
2 žlice kukuruznog griza (palente)
1 žlicu vegete
1 žlicu slatke mljevene paprike
po želji vegete pikant
malo soli
kurkuma
curry slatki
origano ili što god vi volite od začina
2 žlice masti ili ulja po potrebi
Priprema
1.
Količinu krompira prilagodite vašim potrebama.
Operite ga,ogulite i obrišite suhom krpom.
Narežite ga na "brodove", na četvrtine po dužini i nemojte ga više brisati.
Stavite ga u veću zdjelu.
2.
U posebnoj zdjelici pomješajte kukuruzno brašno,palentu,papriku i sve ostale začine.
Dodajte krompiru i dobro promješajte,ali ne kuhačom ili nečim sličnim, nego sa obje ruke pridržavajte zdjelu i polako pomoću zdjele promješajte krompir sa začinima da se jednolično "zaljepe" na stijenke krompira.
3.
U tepsiju stavite papir za pečenje i stavite masnoću koju inače koristite-ja stavim mast i stavim u pećnicu dok se grije na 200 stupnjeva da se mast otopi.
Na otopljenu masnoću rasporediti krompire i staviti u peć kad se ugrije pećnica.
4.
Tek kada se krompir odozgo "osuši" (oko pola sata) izvadite ga iz pećnice i promješajte da se sav pomasti i vratite nazad na pečenje dok ne bude skroz pečen.
Posluživanje:
Poslužite ga vrućeg uz meso,ribu,kobasice ili kao samostalno jelo uz salatu.

Нема коментара:

Постави коментар