‘’Ledene jabuke’‘
Kolač ‘’Ledene jabuke’‘
Sastojci
1 kg jabuka
6 dcl vode
200 g šećera
2 vrećice pudinga od vanilije (ukupno 80 g)
pola žličice cimeta
2 kutije Petit Beurre keksa (keksi s maslacem, ukupno 400 g)
250 ml slatkog vrhnja
po želji kakao ili ribana čokolada (za posipanje) Priprema
1.
Operite,
ogulite i naribajte jabuke i stavite ih kuhati u vodu, sa šećerom.
Nemojte ih cijediti od njihovog soka. Kuhajte ih 5-10 min., da malo
omeknu.
2.
Oba prah pudinga iz vrećice razmutite sa ukupno 12
žlica hladne vode. Kad jabuke omeknu, dodajte im razmućeni puding i malo
cimeta pa sve zajedno kuhajte (miješajući) dok se smjesa ne zgusne i
poveže s jabukama, 5-10 minuta.
3.
U posudu za pečenje posložite
red keksa pa red smjese od jabuka, opet red keksa, ponovo red jabuka i
na kraju red keksa. (Ovisno o veličini posude, neke kekse možete
prelomiti ako vam ne stanu ili vam vire iz ruba posude, prilagodite si
veličinu i količinu keksa tako da pokrijete dno posude).
4.
Ostavite
ga da se dobro ohladi. Kolač premažite šlagom od tučenog vrhnja
(najbolje sutradan, ostavite ga preko noći na hladnom, da keksi upiju
sok od jabuka i omekšaju i da se fil poveže, kako biste ih mogli rezati
na kocke) i prije posluživanja (ako želite) posipajte kakaom ili
naribanom čokoladom.
Нема коментара:
Постави коментар