петак, 7. јул 2017.

Kolač “Jaje na oko”

 

 

 

Sastojci

 

Priprema

  1. 1.
    Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte naribanu limunovu i narančinu koricu, ulje i mlijeko te sve dobro izmiješajte.
  2. 2.
    Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  3. 3.
    Pripremjeni biskvit izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh (veličine 35×45 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
  4. 4.
    Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte sa 2 žlice šećera i 50 ml mlijeka, dodajte slatko vrhnje.
  5. 5.
    Ostatak mlijeka zakuhajte. Kad mlijeko zakipi, ulijte mješavinu pudinga te na laganoj vatri kratko prokuhajte.
  6. 6.
    Pečeni biskvit ohladite, natopite sokom od kompota, a zatim na njega izlijte kuhani puding.
  7. 7.
    Na topli puding posložite polovice marelica.

Posluživanje

Kolač dobro ohladite i poslužite sa šlagom.

Savjet

Umjesto pudinga možete koristiti i kremu za torte Dolcela.

Нема коментара:

Постави коментар