- 2 jaja
- 130 g šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- naribana narančina korica
- naribana limunova korica
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 1 Prašak za pecivo Dolcela
- 150 g brašna
- 800 g Kompot marelica light
- 1 Puding Vanilin Dolcela
- 350 ml mlijeka
- 2 žlice šećera
- 100 ml slatkog vrhnja
Priprema
-
1.
Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte naribanu limunovu i narančinu koricu, ulje i mlijeko te sve dobro izmiješajte.
-
2.
Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
-
3.
Pripremjeni biskvit izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh (veličine 35×45 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
-
4.
Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte sa 2 žlice šećera i 50 ml mlijeka, dodajte slatko vrhnje.
-
5.
Ostatak mlijeka zakuhajte. Kad mlijeko zakipi, ulijte mješavinu pudinga te na laganoj vatri kratko prokuhajte.
-
6.
Pečeni biskvit ohladite, natopite sokom od kompota, a zatim na njega izlijte kuhani puding.
-
7.
Na topli puding posložite polovice marelica.
Нема коментара:
Постави коментар