уторак, 4. јул 2017.

Torte koje se ne peku










Sastojci – 60 minuta 8 osoba Lako
Kora I
– 250 g putera
– 150 g šećera u prahu
– 500 g mlevenog biskvita
– 150 ml soka od narandže
Kora II
– 500 g piškota
– 300 ml soka od pomorandže
Fil
– 1,5 l mleka
– 7 pudinga od vanile
– 250 g šećera
– 250 g putera
– 3 vanil-šećera
 – 10 krem bananica
– 4 banane
– 1 limun
– Dekoracija
– 4 šlaga


Priprema:
Kora I
1. Penasto umutiti puter i šećer u prahu.
2. Mleveni biskvit natopiti sokom od pomorandže.
3. Umućen puter sjediniti sa natopljenim biskvitom i dobro izmešati.
Fil
1. U veću šerpu sipati 1,2 l mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa praškom za puding od vanile i dodati u ključalo mleko. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu masu dodati puter i vanil-šećer, pa umutiti mikserom i podeliti na dva dela.
4. U prvi deo dodati seckane čokoladne bananice.
5. Banane iseći na kolutove poprskati ih sokom od limuna i dodati u drugi deo fila, pa polako promešati.
Finalni postupak
1. Od pripremljene mase za koru I na tacni za tortu oblikovati koru.
2. Premazati je filom od čokoladnih bananica, prekriti ih piškotama natopljenim sokom od pomorandže i premazati filom od banana.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati preko torte.

Нема коментара:

Постави коментар