понедељак, 3. јул 2017.

Zdravi kolač od indijskih oraščića

 Biskvit:
 
  • 2 šalice oraha
  • 1 šalica kokosa
  • 10 sitno narezanih datula
  • malo himalajske soli
  • 2 žlice otopljenog kokosovog maslac
 Prvo sameljite orahe u multipratkiku. Potom dodajte datulje, kokos i stale sastojke te miksajte dok se smjesa ne zgusne. Pleh za pečenje pospite sa malo kokosovog brašna te prebacite smjesu biskvita i utisnite rukama.

 Krema 1:

  • 250 gr indijskih oraha (prethodno natopiti u vodi najmanje 1 sat)
  • 150 gr jagoda (ili malina, kupina, borovnica – može i smrznutih)
  • 1,5 dl kokosovog mlijeka
  • agava ili med (količina po želji)
  • sok od dva limuna
  • vanilija šećer
 Sve sastojke (osim ½ količine jagoda)  stavite u blender i miksajte nekoliko minuta. Poravnajte kremu po biskvitu i na vrh posložite preostale jagode narezane na ploške)

 Krema 2:

  • 250 gr indijskih oraha (prethodno natopiti u vodi najmanje 1 sat)
  • 1,5 dl kokosovog mlijeka
  • agava ili med
  • 2 žlice otopljenog kokosovog maslaca
  • 3 žlice kakao praha
  • vanilija šećer
  • malo himalajske soli
 Sve sastojke miksajte u blenderu nekoliko minuta. Po potrebi dodajte još kokosovog mlijeka ili vode. Poravnajte preko kreme i ukrasite po želji. Ohladite na barem 8 sati.

Нема коментара:

Постави коментар