Sastojci
- 2 veće tikvice
- 3 žlice kokosovog ili maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 1 češanj češnjaka
- 350 dkg mljevenog mesa (koje god imate pri ruci)
- 1 dl soka od rajčica
- sol, začini (mediteranski)
- 5 dkg tvrdog sira po želji (ja sam koristila kozji
Tikvice dobro oprati, izrezati peteljku, prerezati uzduž na pola.
2
Izdubiti
žlicom sredinu tikvica da se napravi utor za nadjev. Pritom na
krajevima ostaviti malo povišenje (ako želite iskoristiti izdubljenu
sredinu, dodajte ju u nadjev).
3
Nadjev: Na ulju prodinstati luk i češnjak.
4
Dodati mljeveno meso, miješati i pirjati 10-15 min, po potrebi dodati malo vode.
5
Dodati sok od rajčica i po želji sredinu tikvice, sol i začine i sve skupa pirjati 20-ak minuta, dok ne ispari tekućina.
6
Pripremljene 4 izdubljene polovice tikvica napuniti punjenjem i staviti u protvanj na pak papir.
7
Po želji gore naribati sir.
8
Peći u pećnici na 200°C oko 40 min (prvih 20-ak min možete peći pod folijom, a nakon toga otkriveno da se lijepo zapeku).
Нема коментара:
Постави коментар