уторак, 4. јул 2017.

Zapečene tikvice s mljevenim mesom

 

 

 

 

Sastojci

  • 2 veće tikvice
  • 3 žlice kokosovog ili maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 350 dkg mljevenog mesa (koje god imate pri ruci)
  • 1 dl soka od rajčica
  • sol, začini (mediteranski)
  • 5 dkg tvrdog sira po želji (ja sam koristila kozji
 1
Tikvice dobro oprati, izrezati peteljku, prerezati uzduž na pola.
2
Izdubiti žlicom sredinu tikvica da se napravi utor za nadjev. Pritom na krajevima ostaviti malo povišenje (ako želite iskoristiti izdubljenu sredinu, dodajte ju u nadjev).
3
Nadjev: Na ulju prodinstati luk i češnjak.
4
Dodati mljeveno meso, miješati i pirjati 10-15 min, po potrebi dodati malo vode.
5
Dodati sok od rajčica i po želji sredinu tikvice, sol i začine i sve skupa pirjati 20-ak minuta, dok ne ispari tekućina.
6
Pripremljene 4 izdubljene polovice tikvica napuniti punjenjem i staviti u protvanj na pak papir.
7
Po želji gore naribati sir.
8
Peći u pećnici na 200°C oko 40 min (prvih 20-ak min možete peći pod folijom, a nakon toga otkriveno da se lijepo zapeku).

Нема коментара:

Постави коментар