Umak od povrća jedno je od popularnijih jela i to ponajviše zbog toga što se radi o prije svega zdravom dijelu ručka koji najviše obiluje vlaknima koji su potrebni za zdravo funkcioniranje organizma. Dakle kada pričamo o umaku od povrća tada treba znati da se ovdje radi o zaista velikom broju umaka, ovisi za koje ste se povrće odlučili.
Mi vam savjetujemo jedan recept koji je ukusan i ide kao prilog velikom broju jela
Umak od povrća:
Uzmete paprike, operete ih i narežete na trakice te sve dobro začinite vegetom i peršinom. Nakon toga uzmete luk, nasjeckate ga i stavite pirjati na tavi. Kada procjenite da je luk pri kraju, stavite paprike i ostavite da se pirja neko vrijeme. Dodate malo mlijeka, ajvara i soli kako bi smjesa postala kompaktna. Kada je gotovo poslužite uz neki komad mesa.
- 5 paprika (najbolje babura)
- 5 crvenih paprika
- 1 glavica luka
- malo vegete
- peršina
- 2 manja svježa paradajza
- malo ajvara
- malo mlijeka
- malo soli
Нема коментара:
Постави коментар